Magnetiseren

Energetisch behandelen wordt ook wel magnetiseren genoemd. Het is een eeuwenoude holistische geneeswijze die disbalans in de energiecentra helpt op te lossen waarbij de methode handoplegging wordt toegepast. Magnetiseren is niets minder dan het overbrengen van universele energie via de therapeut (de magnetiseur) naar de cliënt. Dit helpt je om oude pijnen los te laten en om eventuele blokkades op te heffen, zodat de energie weer kan gaan stromen, je zelfgenezend vermogen een boost krijgt en jij weer vooruit komt in het leven.

Magnetiseren om gezond te worden, te helen

Magnetisch helen is iets wat iedereen van nature doet en kan. Je geeft je eigen energie aan jezelf, een ander mens of bijvoorbeeld een dier door handoplegging. Herinner je je dat je kind wel eens gevallen is, of zijn of haar hoofd heeft gestoten? De beste manier om je kindje te troosten is door je hand of handen op die zere plek te leggen of er een kusje op te geven. Dat is de start van magnetiseren.

Magnetiseren…hoe zit het precies?

Magnetiseren kan iedereen, tot op bepaalde hoogte.Alleen om het volledig in te kunnen zetten is meer nodig dan alleen een hand opleggen, of een kusje geven: veel meer dan alleen het doorgeven van energie. Het gaat uit dat iedereen meer is dan alleen een lichaam en heeft een holistisch mensbeeld, met
ook een energetisch lichaam.

Magnetiseren en het zelfherstellend vermogen

Dit energetisch lichaam bestaat o.a. uit chakra’s (energiecentra), je aura en je Hara-lijn. Hier stroomt energie doorheen. Wanneer je volledig in balans bent, stroomt deze energie gemakkelijk door, maar bij een disbalans kan de energie stagneren. Eén van deze onderdelen kan dan geblokkeerd zijn of over
gestimuleerd raken, waardoor de energie niet goed door je fysieke en energetische lichaam kan stromen.

Door middel van energieoverdracht (magnetiseren) door een magnetiseur kan een blokkade worden opgeruimd (oude, overtollige en negatieve energie) en vervangen door nieuwe, schone en positieve energie. Het doel hiervan is dus om de energie weer soepel te laten doorstromen, waardoor je zelfherstellend vermogen ook weer optimaal kan werken. Voor extra ondersteuning en energie geef ik vaak een combinatie van reiki en magnetiseren.

  Reiki

Reiki is, net als homeopathie, een energetische geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Bij Reiki geef ik, als behandelaar, via mijn handen universele energie door. Meestal gaat dat in combinatie met magnetiseren, maar wil je liever alleen reiki ontvangen, laat het me dan zeker weten.

Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld een wondje op je vinger hebt, heelt dat vanzelf. Door Reiki te geven aan dit wondje wordt het zelfhelend proces versterkt op een zachte en liefdevolle wijze. Het wondje zal sneller helen.

Deze helende energie wordt via mijn handen naar plekken in jouw lichaam gebracht waar het nodig is: plekken waar de oorzaak van bepaalde klachten ligt. Niet de behandelaar maar jij, de ontvanger, bepaalt waar de energie nodig is en hoeveel energie je kunt of wilt ontvangen. Dit gebeurt helemaal automatisch en je hoeft er ook niets voor te doen: je lichaam weet wat het nodig heeft en aan kan.

Het helen wat daarna gebeurd door je zelfgenezend vermogen gebeurd op meer dan alleen het fysieke lijf, omdat alles samenhangt wordt je ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau geholpen te helen, wanneer dat nodig is.

Reiki gaat dus verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, maar benadert juist de oorzaak ervan en kan op die manier helend werken en rust en ontspanning brengen.


Energetische therapie afspraak

Intake afspraak

Tijdens de eerste afspraak bespreken we kort je klachten en andere punten die aandacht nodig hebben. Daarna mag je je ongeveer 1 uur op de tafel ontspannen en de energetische behandeling in stilte ontvangen.Na de behandeling bespreken we na wat jij ervaren hebt, wat ik ervaren hebt en wat je de komende week verder nog zou kunnen merken. Een intake behandeling duurt ongeveer 90 minuten

Vervolg afspraak

Afhankelijk van de ernst en duur van je klachten is er een afspraak wenselijk na ongeveer 2-4 weken. Voor de start van de behandeling bespreken we wat je na je vorige behandeling gemerkt hebt:

    • zijn je klachten verandert

    • hoe gaat het met je energie

    • zijn er andere dingen die je gemerkt hebt

Dit duurt maximaal 10 minuten, zodat er voldoende tijd over blijft voor de behandeling. De totale duur van de vervolg afspraken is 60 minuten.


Kennismaken?

Omdat ik het heel belangrijk vind dat jij je goed op je plek voelt bij mij, bied ik je de mogelijkheid om gratis te komen kennismaken. Dit doen we met een korte afspraak van 15 minuten, waarin we alvast wat zaken kunnen bespreken. Wanneer je het gevoel hebt dat jij je veilig en op je plek voelt bij mij en bij deze behandelwijze, kun je een nieuwe afspraak maken voor een intake en behandeling

Welke klachten

Voor een energetische behandeling maakt het eigenlijk niet uit welke klacht je hebt: iedereen is uniek en dat vereist een individuele behandeling, aangevuld met een voor jouw goed passende leefstijl. Voor het behandelen van klachten met een energetische behandeling is het wel belangrijk om eerst bij de huisarts te laten controleren of je klacht ernstig is. Bij het gebruik van immuun onderdrukkende medicatie is het ook niet verstandig om een energetische behandeling te ondergaan. Hetzelfde geldt voor zwangere  vrouwen, waarvoor homeopathie een veilig alternatief is. Geeft je verloskundige groen licht voor
energetische behandelingen, ben je natuurlijk wel welkom.

Wel merk ik dat mijn patiënten en hun klachten met me meegroeien. En nu ik in de overgang ben, ervaar ik nog meer hoe veel (stil!) leed dit kan brengen bij vrouwen. Ook in deze fase gebeurd er zo veel bij vrouwen die je op alle vlakken erg van slag kunnen maken. Deze fase is ook gaan ervaren waar jij gelukkig van wordt, biologisch gezien wordt de noodzaak om te zorgen voor anderen bij veel vrouwen namelijk een stuk minder.

Maar wie ben je dan en wat wil je eigenlijk zelf? Juist hooggevoelige vrouwen (en mannen), ook al zijn veel vrouwen in deze fase zich nog niet altijd bewust van het feit dat ze hooggevoelig zijn, ervaren regelmatig nog meer angst of onrust, twijfel, stemmingswisselingen of depressies. En dat allemaal binnen
24 uur, 7 dagen per week. Door het steeds automatisch aanpassen aan de wens van anderen, blijkt dat ze vaak nu niet meer weten wie ze zijn of wat hun eigen ziels- of hartewens is.

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je verder gaat op deze website accepteer je het gebruik van deze cookies.