Massage wordt al eeuwenlang over de hele wereld toegepast, in verschillende vormen en op basis van verschillende onderliggende filosofieën. Massage is dus niets nieuws.

De meeste mensen kennen de uitspraak “even over de pijnlijke plek wrijven” wel . Als we ons gestoten hebben, als we buikpijn of hoofdpijn hebben, zijn we snel geneigd om over die pijnlijke plek te wrijven. En ook dat is al massage!

We leven in een drukke tijd en laten ons daardoor gemakkelijk meeslepen in dat tempo en onthaasten vinden we vaak moeilijk. Het mooie van massage is dat het je direct uit de dagelijkse routine haalt zodat je even stilstaat. En stil ligt.

Over de wereld zijn er verschillende massage vormen ontwikkeld. De basis is echter overal hetzelfde: met aanraken en stilstaan bij je lijf, maak je daar weer contact en kom je uit je hoofd en weer  tot rust.


Intuïtieve massage

‘Spanning is wie u meent dat u moet zijn, ontspanning is wie u bent’. (Chinees spreekwoord)

Gemasseerd worden zorgt fysiek voor de stimulatie van de doorbloeding van de weefsels, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en gelijktijdig ook de stofwisseling van de spieren wordt verbeterd. Maar vooral ook veroorzaakt de ontspanning van het lichaam dat de gevolgen van stress (bijv. overbelaste spieren, chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Een intuïtieve ontspanningsmassage kan, zowel geestelijk als lichamelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

De massage die door Edwin wordt gegeven, bestaat uit een combinatie van technieken die door bijscholingen zijn opgedaan. Fysiek werkt Edwin natuurlijk vooral met zijn handen, in combinatie met o.a. met de onderarmen en elleboog. Dit zijn technieken die hun oorsprong hebben in de Lomi Lomi massage (Hawaii) en Pitjit massage (Indonesië). Het masseren met de handen en de onderarmen geeft de ontvanger een vol en compleet gevoel, terwijl massage met de elleboog juist de vast zittende spieren goed kan bewerken.

De aandacht is volledig op jou, de ontvanger, gericht en welke behandeling nodig is wordt ter plekke besproken.


Stoelmassage

Een stoelmassage geeft een moment van rust, concentratie en nieuwe energie. Deze vorm van massage vindt gekleed plaats, zittend op een speciale stoel, waarbij je nek, schouders, hoofd, rug en armen worden behandeld. Vanwege de kortere duur van de massage (ca. 20 minuten) en de specifieke aandachtspunten is een stoelmassage ideaal wanneer je veel zittend werk verricht.

Na de massage voel je je meer ontspannen en aangenaam verfrist, doordat de spieren die veel belast worden bij eenzijdige belasting worden gerekt en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt ook de aanvoer van voedingstoffen verbetert en het vervoer van zuurstof naar de hersenen neemt toe.

De stoelmassage is een zeer effectieve manier om stress, nek-, schouder-, rug- en armklachten te voorkomen, of te verlichten, vaak zul je je na enkele behandelingen al fitter en energieker voelen.

Leuke uitspraken na een massage:

…superlekker en relaxed

erg ontspannend

nou…, daar was ik echt aan toe, bedankt. Tot volgende week!

Fantastisch!!..’Kan iedereen een stoelmassage aanraden!

…nou zeg, ik sliep bijna…

Voorwaarden

  • Voor de intuïtieve massage dien je schoon te zijn (gedoucht)
  • Behandelingen worden direct contant of per bank overschrijving afgerekend.
  • Bij twijfel over een contra-indicatie (een medische reden waardoor er niet gemasseerd kan worden) heeft Edwin het recht de massage aan te passen of niet uit te voeren. Vraag eerst advies aan de huisarts als je twijfelt.
  • Erotische massage wordt niet gegeven en is dus is ook niet bespreekbaar.

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je verder gaat op deze website accepteer je het gebruik van deze cookies.