Massage wordt al eeuwenlang over de hele wereld toegepast, in verschillende vormen en op basis van verschillende onderliggende filosofieën. Massage is dus niets nieuws.

De meeste mensen kennen de uitspraak “even over de pijnlijke plek wrijven” wel . Als we ons gestoten hebben, als we buikpijn of hoofdpijn hebben, zijn we snel geneigd om over die pijnlijke plek te wrijven. En ook dat is al massage!

We leven in een drukke tijd en laten ons daardoor gemakkelijk meeslepen in dat tempo en onthaasten vinden we vaak moeilijk. Het mooie van massage is dat het je direct uit de dagelijkse routine haalt zodat je even stilstaat. En stil ligt.

Over de wereld zijn er verschillende massage vormen ontwikkeld. De basis is echter overal hetzelfde: met aanraken en stilstaan bij je lijf, maak je daar weer contact en kom je uit je hoofd en weer  tot rust.


Intuïtieve massage

‘Spanning is wie u meent dat u moet zijn, ontspanning is wie u bent’. (Chinees spreekwoord)

Gemasseerd worden zorgt fysiek voor de stimulatie van de doorbloeding van de weefsels, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en gelijktijdig ook de stofwisseling van de spieren wordt verbeterd. Maar vooral ook veroorzaakt de ontspanning van het lichaam dat de gevolgen van stress (bijv. overbelaste spieren, chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Een intuïtieve ontspanningsmassage kan bestaande klachten, zowel geestelijk als lichamelijk, verminderen maar daarnaast ook heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

De massage die door Edwin wordt gegeven, bestaat uit een combinatie van technieken die door bijscholingen zijn opgedaan. Fysiek werkt Edwin natuurlijk vooral met zijn handen, in combinatie met o.a. met de onderarmen en elleboog. Dit zijn technieken die hun oorsprong hebben in de Lomi Lomi massage (Hawaii) en Pitjit massage (Indonesië). Het masseren met de handen en de onderarmen geeft de ontvanger een vol en compleet gevoel, terwijl massage met de elleboog juist de vast zittende spieren goed kan bewerken.

De aandacht is volledig op jou, de ontvanger, gericht en welke behandeling nodig is wordt ter plekke besproken.


Klankschaal massage

Om de massage nog dieper te maken, is er ook de mogelijkheid om klank in te zetten, in de vorm van klankschalen.

Ons lichaam bestaat voor ca. 70% uit water, waardoor trillingen – frequentie- op een schitterende manier door ons lichaam wordt geleid. De diepe trilling die de klankschalen geven, wordt door het hele lichaam gevoeld en zorgt ook op die manier voor het losmaken van vastzittende spanningen of emoties en het afvoeren van afvalstoffen die gelijk met de loskomende emoties vrijkomen.

Een klankschaal massage kan gecombineerd worden met zowel een intuïtieve ontspanningsmassage als een stoel massage. Neem hiervoor graag contact op met Edwin.


Stoelmassage aan huis

Woon je binnen een afstand van 7 kilometer dan is het mogelijk een stoelmassage aan huis af te spreken. Edwin komt dan langs en neem alles mee, zelf zorg je voor een voldoende ruimte waar de stoel kwijt kan. Met mooi weer kan het zelfs in je eigen tuin.

Stoelmassage bij bedrijven

Bent u werkgever? Dan zult u ervaren dat zo’n massage voor uw medewerkers het rendement van hun werk aanwijsbaar verhoogt. Het is een preventieve behandeling en kan het ziekteverzuim verlagen. Geïnteresseerd? Een gratis en vrijblijvende demonstratie op locatie behoort ook tot de mogelijkheden.


Relevante opleidingen/biografie

  • 2011 MSP opleiding sportmasseur-2012 TouchPro stoelmassage-2013 Triggerpoint module 1
  • Edwin is ook begeleider/verzorger geweest bij de Dames1 voetbal van SJC Noordwijk (2012-2013). Heeft tevens gemasseerd bij ‘A Sisters Hope’ (2012) en  een Ladies’ Circle evenement in Voorhout (2013), Rituals Lisse, BouwmaatXL Amstel (2014)..
  • Stoelmasseur Astellas Leiden.
  • Stoelmasseur Ronald McDonald huis Leiden
  • Stoelmasseur Beweegschool Noordwijk
  • Stoelmasseur Gemeente Noordwijk

Voorwaarden

  • Voor de intuïtieve massage dien je schoon te zijn (gedoucht)
  • Behandelingen worden direct contant of via betaalverzoek afgerekend.
  • Bij twijfel over een contra-indicatie (een medische reden waardoor er niet gemasseerd kan worden) heeft Edwin het recht de massage aan te passen of niet uit te voeren. Vraag eerst advies aan de huisarts als je twijfelt.
  • Erotische massage wordt niet gegeven en is dus is ook niet bespreekbaar.

Deze website gebruikt cookies. Wanneer je verder gaat op deze website accepteer je het gebruik van deze cookies.